Stockholm Lokalradio NYHETER

Turism mot terrorism

INDONESIEN Världens fjärde folkrikaste land, Indonesien, har de senaste åren utsatts för flera terrorattentat. Indonesiens förra minister för turism och kultur slår nu fast att en av de viktigaste sätten att bekämpa terrorism är att satsa på turistnäringen.

Huvudstaden i Indonesien, Jakarta, har drabbats av terrorattacker på senare år. Attackerna mot Hotell Marriott den 5 augusti 2003 och 17 juli 2009 samt mot Australiens ambassad den 9 september 2004 har varit av mycket allvarlig karaktär. I Oktober 2005 drabbades även den populära turistdestinationen Bali av ett terrorattentat som förorsakade 23 människoliv och flera hundratals skadade.  Landet ser terrorismen som en av dess största utmaningar.
På Youth Time Global Forum i Jakarta, den 25-27 November, samlades unga ledare världen över för att diskutera globala problem.  En av gästerna var I Gede Ardhika, tidigare minister för kultur och turism i Indonesien, som höll ett seminarium om hållbar turism.  Ardhika har arbetat med mycket med frågor relaterade till landets turism eftersom detta är en av deras viktigaste intäktskällor.  
– Turismen är oerhört viktig för vår ekonomi. Men den turismen måste vara miljömässigt hållbar och grundas på respekt för våra lokala samhällen, konstaterade Ardhika på YT Global Forum.
Ardhika berörde även problematiken med terrorismen som Indonesiska regeringen ser som högprioriterad. Han slog fast att turism inte bara är en ensidig industri som är till för att skapa tillväxt och arbetstillfällen i landet, utan för med sig en mängd andra dimensioner. En av dessa dimensioner, är enligt Ardhika, att turismen skapar förståelse för människor mellan olika kulturer och i förlängningen kan förhindra terrorattentat.
– Vi brukar tala om turism mot terrorism. Turismen spelar en viktig roll i arbetet med att skapa förståelse mellan olika kulturer och vi ser det därför som en viktig del i vårt förebyggande arbete.

Stockholm Lokalradio bevakar Youth Time Global Forum

I november samlas 150 ungdomar på Jakarta – inom ramen för Youth Time Global Forum 2016 – för att diskutera hållbar utveckling och andra angelägna globala frågor.

Den 24-26 november går Youth Time Global Forum av stapeln på Jakarta. 150 ungdomar från hela världen kommer att samlas i Indonesiens huvudstad för att ta sig an stora hållbarhetsfrågor som är avgörande för nuvarande och framtida generationers liv på jorden.  Fokus ligger i år på att tackla dessa utmaningar genom socialt entreprenörskap och hur tekniska innovationer ska kunna möta dessa långsiktiga utmaningar. Sociala entreprenörer och andra experter kommer att finnas på plats under konferensen och inspirera ungdomarna i sitt arbeta med att ta fram innovativa förslag.  Ansökningstiden för att delta som ungdom på konferensen löper snart ut och det brukar vara ett högt söktryck. Konferensen anordnas av Youth Time International Movement i samarbete med bland annat Indonesiens ambassad i Prag.

Stockholm Lokalradio kommer att vara på plats i Jakarta och bevaka konferensen för att kunna lyfta de hållbarhetsförslag som diskuteras och sedan sätta in dessa i en svensk kontext.

Ny show: Arga Flickor i Stockholm Lokalradio 95.3!

AF SLR header

AF-duo bild cut

Arga Flickor är ett progressivt radioprogram med ena foten i aktivism och andra i skicklig självdistans. Programledarna Wendy Francis Nora Dome Nelson har tagit debatten i egna händer, bokstavligen. Med mikrofonen till hands sätter Arga Flickor fingret på samhällets skevheter. De är två svarta röster ute i etern, mitt bland de vitaste av kulturpersonligheter och den mjukaste av antirasism. Glöden är het – men de är häxorna som aldrig brann.

Arga Flickor sänds fredagar kl 15.00-16.00 på Stockholm Lokalradio 95,3! Avsnitten finns tillgängliga för efterlyssning på Soundcloud!

 

Twitter: @argaflickor1
Facebook: ArgaFlickor
Instagram: @argaflickor

 

Avsnitt 1. ”Press, stress & Blue Ivy Carter”

Äntligen! Dagen är äntligen här och fjärilarna i magen är ett faktum – för ingen vill ju göra fel eller gå miste om möjligheten att påverka och förändra. Men hur gör en för att inte bli utbränd i sitt arbete och går det ens att förvandla prestationsångest till något positivt? I premiäravsnittet av Arga Flickor pratar Wendy och Nora om stress och förväntningar. Och helt plötsligt avslöjas hemligheten – är du redo?

/Arga Flickor

Mindfully Tanja möter Viva La Vecka idag på 95.3!

VLV Tanja prebild

VLV Tanja prebild

Hallå där! I dagens program av “Viva La Vecka” så gästar stresshanteraren och lugnet själv Tanja Dyredand! Klockan 14.30 blir hon liveintervjuad av bästa trion Thobias, Tannaz & MelloCarro i Stockholm Lokalradio. Hon har lovat att bjuda på sina bästa mindfulness & stressa av tips inför jul & även lite hälso-shots!  Så ratta in 95.3 söndagar 13-15 så missar du ingenting!

Här hittar du Tanja när hon inte hänger i radiostudion: www.stressaav.nu

Hybrid Stockholm möter Solen

solen_olle_gustav


Olle Darmell och Gustav Karlsson från albumaktuella Solen.                                                                       Foto: Klara Askerup.

Vi siktade på maj. Men det dröjde till oktober innan Hybrid äntligen fick en intervju med hyllade Solen som släpper nya albumet Till dom som bryr sig den 29 oktober.

I veckan träffade Linus och Klara trummisen Olle Darmell och gitarristen Gustav Karlsson över några plastmuggar mineralvatten och det pratades mörker, vänskap, Svalbard och Sagan om Ringen.

– Faktum är att vi inte har pratat så mycket om vad vi förmedlar eller vart vår inspiration kommer från så jag tror att man skulle få olika svar från alla i bandet. Likgiltighet är en brist på känslor, men det är också en känsla, så där kan vi nog enas, berättar Gustav.

Fram till släppet av Till dom som bryr sig kan ni få en försmak genom att lyssna på debutplattan Solen och singlarna Kom Kom Kom, Solguden och Förlorare. I intervjun med Hybrid berättar Olle och Gustav har varit helt enkelt att komma överens under inspelningen av nya albumet.

– Vi har absolut haft stunder där jag tror att alla funderat “vad håller vi på med egentligen, så här kan vi inte ha det”. Förra året till exempel när vi skulle åka och repa i en stuga i Hälsingland var det så dålig stämning så vi inte fick någonting gjort. Då hade vi ett långt samtal sista kvällen där vi bara pratade om oss som vänner och inte musiken egentligen. Det tror jag behövdes, säger Olle.

Solen består av Erik Hillborg – sång och gitarr, Gustav Karlsson – gitarr, Nils Dahlqvist – bas och Olle Darmell – trummor.

Vi sänder mellan 17-18, lyssna här eller via appen TuneIn.

Lyssna nedan på intervjun!

https://soundcloud.com/stockholm-lokalradio/hybrid-moter-solen

 

Stockholm Lokalradio på Radiogalan 2014!!!

image3-640x300

Radiogalan 2014

Du har väl inte missat vid detta laget att Stockholm Lokalradio nominerats till det prestigefyllda Stora Radiopriset för Årets Närradio?! Thobias, Athena, MelloCarro och Erik “Blomman” Blom gick därför på Radiogalan på Hamburger Börs i Stockholm där ceremonin ägde rum torsdagen den 18:e september!

Det började med en galant vandring längs den på blåa mattan med en massa fotografer. Väl inne sprang hela hela Sveriges radioelit omkring och pratade högljutt med varann. Efter att alla satt sig så började äntligen prisutdelningen! Under tiden så bjöds det på både trerätters plus suveräna artistframträdanden från Albin, Kristin Amparo & Nanne Grönwall mfl. Till slut var det dags för vår kategori: Årets Närradio. Dem nominerade är: Lunds Studentradio 99.1, Studentradion i Uppsala 98.9 och Stockholm Lokalradio 95.3 & 101.1! Vi var så nervösa, ingen andades! Och vinnaren är… Studentradion i Uppsala – rackarns också! Vi kollade på varandra några sekunder och applåderade sedan åt vinnarna, som inte var vi. Sedan skålade vi och konstaterade att vi ändå vunnit en smula bara genom att sitta här och vara nominerade. Vi skålade för varann och ett underbart år! Direkt efter detta kom en jurymedlem fram till oss och berömde vår radio och sa att de andra i juryn inte fattade genidraget med “infotainment”, att vi blandar entertainment med information. Han älskar Stockholm Lokalradio och sa att vi ska fortsätta som vi gör! Så med det fortsatte galakvällen och det gjorde även festen hela natten. Trots att vi inte vann så hade vi en fantastisk kväll och upplevelse vi kommer att ta med oss ända till nästa år då vi kommer igen och tar dem allihop med storm!

Tusen tack för allt ditt stöd och för att du lyssnar på oss – vi är en radio av unga, för unga, med unga, om unga -som du! Nu taggar vi inför ett nytt guldår och Radiogalan 2015!!

Tack & förlåt för allt! :*

Supervalspecial

val3

val3

Häng med in i valnatten tillsammans med Stockholm lokalradio.

Viva la vecka, Lyssna & le och Hybrid förenas i politikens namn och sänder live 15 till 02 på 95,3. Total valbonanza utlovas med gästande politiker, direktrapportering från valvakorna samt exklusiva reportage och intervjuer. Missa inte supervalårets slutspurt med Stockholm lokalradio!

 

Hybrid STHLM möter Say Lou Lou

Say Lou Lou Press

Say Lou Lou. Pressbild. Då var det dags för Popagandahelgen, festivalen som äger rum bland bassängerna på Eriksdalsbadet i Stockholm. Den händelsen som på något sätt agerar bokslut för sommaren. I år har Popaganda en extremt intressant line-up där kvinnorna dominerar. Ett element som vi på Hybrid uppskattar mycket och som gör att vi tänker tillbaka på vårt Way Out West-besök då Alex kallade även den för “kvinnornas festival”. Ett av de mer spännande banden i årets upplaga är Say Lou Lou. Ett band som har slagit igenom via Soundcloud, inledde sin karriär på just Popaganda för två år sen och befinner sig mitt i sitt stora break. Vi träffade tvillingarna Elektra och Miranda Kilbey på Clarion Hotell i Skanstull. Bara ett stenkast från där de på lördag ska uppträda. Där pratade de om framtiden, nära döden-upplevelser, varför debutalbumet har dröjt, och hur de ser på att gå skilda vägar.

 

Say Lou Lou spelar på Popagandas lilla scen på lördag 18.45.

.

Hybrid STHLM besöker Way Out West

De tre Hybriderna, Klara, Linus & Alex begav sig ner till Göteborg för att rapportera från Way Out West-festivalen. En av årets finaste musikhändelser som sköljer över Sverige likt en härlig dusch efter en lerig tältfestival. Väl på plats fick de bevittna en klubbscen som ibland toppar Slottskogen, amerikanska superstjärnor som skämmer ut sig och överlag en festival som de kvinnliga artisterna fullkomligt dominerade. Allt detta diskuterades och dissekerades under dagens viktigaste måltid, frukosten. På en balkong i området Masthugget, bara ett stenkast (rätt långt kast) från platsen där Håkan Hellströms albumomslag från ”2 Steg Från Paradise” togs.

Här är vår WOW-spellista, komponerad av festivalens stammis Klara.

EXKLUSIVT: Intervju med Fredrik Reinfeldt

reinfeldtintervju

REGERINGEN 

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterar i en exklusiv intervju med Stockholm Lokalradio valresultatet och pratar kring vänsterns avståndstaganden mot “arbetslinjen” och “marknadsekonomin” och de värderingar den borgerliga regeringen och nya moderaterna står för.

 

 

 

Erik Blom

erik.blom@stockholmlokalradio.se

Erik