Hybrid Stockholm möter Solen


Olle Darmell och Gustav Karlsson från albumaktuella Solen.                                                                       Foto: Klara Askerup.

Vi siktade på maj. Men det dröjde till oktober innan Hybrid äntligen fick en intervju med hyllade Solen som släpper nya albumet Till dom som bryr sig den 29 oktober.

I veckan träffade Linus och Klara trummisen Olle Darmell och gitarristen Gustav Karlsson över några plastmuggar mineralvatten och det pratades mörker, vänskap, Svalbard och Sagan om Ringen.

– Faktum är att vi inte har pratat så mycket om vad vi förmedlar eller vart vår inspiration kommer från så jag tror att man skulle få olika svar från alla i bandet. Likgiltighet är en brist på känslor, men det är också en känsla, så där kan vi nog enas, berättar Gustav.

Fram till släppet av Till dom som bryr sig kan ni få en försmak genom att lyssna på debutplattan Solen och singlarna Kom Kom Kom, Solguden och Förlorare. I intervjun med Hybrid berättar Olle och Gustav har varit helt enkelt att komma överens under inspelningen av nya albumet.

– Vi har absolut haft stunder där jag tror att alla funderat “vad håller vi på med egentligen, så här kan vi inte ha det”. Förra året till exempel när vi skulle åka och repa i en stuga i Hälsingland var det så dålig stämning så vi inte fick någonting gjort. Då hade vi ett långt samtal sista kvällen där vi bara pratade om oss som vänner och inte musiken egentligen. Det tror jag behövdes, säger Olle.

Solen består av Erik Hillborg – sång och gitarr, Gustav Karlsson – gitarr, Nils Dahlqvist – bas och Olle Darmell – trummor.

Vi sänder mellan 17-18, lyssna här eller via appen TuneIn.

Lyssna nedan på intervjun!

https://soundcloud.com/stockholm-lokalradio/hybrid-moter-solen

 

Kommentera